VisioNi

vackra vyer · alpluft · kultur · österrikisk mat · trevligt sällskap

Res med oss genom Europa till

Zillerdalen i Österrike

10 – 18 september 2023

Älskade Tyrolen! Blommor, storslagna alper, fina byar och god mat. Hitlers Örnnäste, Innsbruck, alpvandring och tuff-tuff-tåg. Vägen dit och hem som ger tid till reflektion och kunskap om nya områden. Välkommen med på härliga dagar!

Dag 1, söndag 10/9, till Merseburg
Vi lämnar Båstad, Förslöv och Ängelholm på morgonen och kommer via Öresundsbron till Danmark. Från Gedser tar färjan oss till Rostock. Överfarten tar 1h och 45 min så det är gott om tid att äta lunch på egen hand. Sedan åker vi genom östra Tyskland, på bra vägar förbi bl a Berlin. I höjd med Leipzig väntar Radisson Blu Hotel i Merseburg (delvis inrymt i ett slott!) på oss med en god middag och sköna sängar.

Dag 2, måndag 11/9, Merseburg – Passau
Efter frukost fortsätter vi söderut, men bara en liten stund för snart är vi vid Lützen där vi ska titta på monumentet över Gustaf II Adolf. Alla har vi hört talas om slaget 1632, men nu ska vi även uppleva platsen. Kanske blir det en dimmig morgon…?
Färden går vidare och efter en trevlig lunchpaus kommer vi så småningom fram till Passau, där floderna Donau, Inn och Ilz rinner samman. Vi checkar in på IBB Hotel Passau Süd och äter sedan middag samt tar en gemensam promenad i den gamla delen av staden.

Dag 3, tisdag 12/9, Passau – Zell am Ziller
Idag ska vi besöka Hitlers Örnnäste, som han fick av nazistpartiet i 50-årsuppvaktning. Det är ett spektakulärt besök då vi först får åka med mindre bussar och sedan med en gyllene hiss för att komma upp på klippan där huset ligger. Utsikten är bedövande!
Vi stannar för lunch vid den vackra sjön Königsee och tidig kväll kommer vi till Hotell Englhof som drivs av Familjen Hotter. Här möts vi av en stor portion familjekänsla och fantastiskt god mat.

Dag 4-7, onsdag 13/9 – lördag 16/9
Under fyra hela dagar njuter vi av alperna, boendet och härlig mat på hotellet. Vi kommer att besöka Tyrolens huvudstad Innsbruck, lära oss mer om kristaller på Swarowskis värld, njuta av små byar, göra ett intressant studiebesök på ett lokalt mejeri och åka ångtåget som går genom Zillerdalen till Mayerhofen.  Möjlighet ges att vandra i alperna, där längden på vandringen kan anpassas efter egen förmåga. Semesterresa när det är som bäst!

Dag 8, söndag 17/9, Zell am Ziller – Göttingen
Vi lämnar Englhof och Zillerdalen för den här gången och styr norrut, på fina vägar. Under dagen gör vi de pauser som behövs och på kvällen kommer vi fram till Best Western Hotel am Papenberg i Göttingen. Vi äter middag på hotellet och alla som vill kan ta en promenad och titta på den kända lilla statyn av en Gåsvakterska som finns på torget.

Dag 9, måndag 18/9, Göttingen – hem
Färden går vidare, förbi Hannover, Hamburg och Lübeck. Vi har gott om tid att smälta resans härliga upplevelser. Innan vi lämnar Tyskland gör vi ett litet stopp vid någon av gränsbutikerna för möjlighet till inköp. Färjan i Puttgarden tar oss till danska Rödby och slutligen är vi tillbaka i Sverige. Vi räknar med att vara tillbaka ca kl 20.30, glada och med många roliga minnen!

Pris: 13 975 kr
I priset ingår: bussresa, reseledare, resmoms, vägskatter, bro- och färjeavgifter,
8 övernattningar i dubbelrum med frukost, middag dag 1-8, (ex dryck) på hotel Englhof serveras fyra-rätters middagar med tre val på huvudrätten (två val på ankomstdagen), utflykter enligt program.

Om du behöver enkelrum betalar du 1890 kr extra. (Antalet enkelrum är begränsat.)

Program och priser kan ändras vid händelser utanför vår kontroll, t ex valutaförändringar.

Välkomna!
Resegruppen för
Södra Bjäre SPF
Båstad Bjäre SPF

Arrangör:
Åsa & Anders Öman
VisioNi

Skriv ut