VisioNi

Visingsö!

Torsdag 22 augusti 2024

Denna lilla pärla i Småland välkomnar oss med lugn, vänlighet, vacker natur och historiska kulturskatter. Välkommen med på en härlig dag full av fina upplevelser!

Resan börjar i Ängelholm kl 6.40, Förslöv kl 7 och Båstad kl 7.15.
Via Simlångsdalen åker vi mot Jönköping och på vägen stannar vi och äter en god frukostsmörgås med kaffe från bussen. Vi följer Sveriges vackraste motorväg till Gränna, där vi tar bussen med på färjan till Visingsö. Väl på ön är det dags för lunch! Varmrätt, smör & bröd, dricka och kaffe med hembakt kaka ingår. Smaklig måltid!
Efter maten möter vår lokala guide upp och visar under eftermiddagen mycket av det denna intressanta ö har att erbjuda. Vi kommer bl a till ruinerna efter slottet Nääs som ligger på sydspetsen, vi tar en titt på ekskogen som planterades för länge sedan för att användas till att bygga Sveriges krigsskepp, mullbärsodlingen som skulle bli en sidenindustri (här skulle silkesmaskar trivas) och dess intressanta historia, vi ser den otroligt påkostade Brahekyrkan och Kumlaby kyrka som gjordes om till skola redan av Per Brahe, och slottsruinen Visingsborg som brändes av ryska krigsfångar.
Färjan tar oss sedan tillbaka till fastlandet och efter en kort färd söderut kommer vi till Rudenstams Gårdscafé i Äppeldalen – Smålands Toscana. Här låter vi oss väl smaka av kaffe och deras goda äppelkaka med vaniljsås. Det blir också tid att titta runt i gårdsbutiken, där allehanda lokala godsaker finns. Med över 70 lokala leverantörer har de nått sin dröm om att vara ett centrum för lokal mat. Efter en fantastisk dag är det skönt att smälta intrycken i bussen. Omkring kl 21 är vi tillbaka i Båstad och därefter övriga orter.

Pris: 1095 kr
I priset ingår:
Bussresa, reseledare, förmiddagsfika, lunch enl. program, färjeavgifter, rundtur på Visingsö med lokalguide, eftermiddagsfika.

Välkomna!
Resegruppen för
Södra Bjäre SPF
Båstad Bjäre SPF

Arrangör:
Åsa & Anders Öman
VisioNi

Program och pris kan justeras vid händelser utanför vår kontroll.

Skriv ut