VisioNi

Upplev Marstrand!

Onsdag 1 juni 2022

Marstrand är för många en storfavorit. Med sina små gränder, sin majestätiska fästning och havsutsikt i alla väderstreck väcker ön en sensationell känsla. Kom med och upplev, tillsammans med oss!

Vi börjar i Ängelholm kl 6.45, Förslöv kl 7.05, Båstad kl 7.20, Halmstad 7.50 och styr norrut. På vägen stannar vi och äter frukostsmörgås med kaffe från bussen och så småningom kommer vi ut till havet, där vägen tar slut. Vi tar färjan den lilla biten över till Marstrandsön, där det inte finns någon biltrafik. En härlig miljö! Vi promenerar (ca 500 m) till Carlstens Fästning för att se och höra om denna storslagna anläggning och dess dramatiska förflutna. Bl a får vi höra om den omtalade fången Lasse-Maja, som suttit här. Efter ett givande besök är det tid för en utsökt lunch på Villa Maritime, som ligger nere vid kajen. Varmrätt, bordsvatten och kaffe på maten ingår.
Det finns lite tid att på egen hand utforska och njuta av atmosfären i de små gränderna och vid vattnet, innan vi åker färja tillbaka till fastlandet och bussen. På fina vägar åker hemåt, kommer förbi Kungälv och Göteborg och strax efter Kungsbacka svänger vi av för ett trevligt stopp hos Bräutigams. Här får vi kaffe och god marsipan att smaka till! Möjlighet till inköp finns det också, naturligtvis 🙂
Efter en dag full av kultur, natur, god mat och trevligt sällskap räknar vi med att vara åter i Halmstad ca kl 19 och därefter övriga orter.

Pris: 945 kr
I priset ingår:
Bussresa, reseledare, resmoms, förmiddagsfika från bussen, färja ToR till Marstrandsön,
entré och guidning på Carlstens Fästning, lunch inkl varmrätt, bordsvatten och kaffe,
eftermiddagskaffe med marsipan.

Välkomna!
Resegruppen för
Södra Bjäre SPF
Båstad Bjäre SPF

Arrangör:
Åsa & Anders Öman
VisioNi

Skriv ut