VisioNi

Storkar & Nostalgi!

Onsdag 19 maj 2021

Välkommen med på en rolig dag då vi åker till Skånes mitt för att bl a få se och lära oss om den mytomspunna storken. Nostalgimuseum, lunch i vacker miljö och smarrig eftermiddagsfika utlovas också!

Vi börjar i Halmstad (Arenan, vid minst 8 påstigande) kl 7.50, Båstad kl 8.25, Förslöv kl 8.40 och Ängelholm (Lidl) kl 9. Färden går mot Fulltofta, utanför Höör, där Skandinaviens största storkhägn finns. Väl på plats vankas förmiddagskaffe med smörgås från bussen innan Storkprojektets engagerade guide tar vid. Storken lämnade Sverige 1954 men är nu på återetablering tack vare detta Storkprojekt. På ett roligt och informativt sätt får vi veta mer om både storkens levnadssätt och dess utveckling i Sverige. Det är häftigt att se fåglarna på nära håll! Har vi tur (och det hoppas vi ha :)) får vi också se då storkarna matas.
Efter detta givande besök åker vi till Höör för att äta dagens lunch. Mätta och belåtna kommer vi till Minnenas Museum. Här får vi bl a höra om samlingen och uppkomsten av museet/stiftelsen innan vi tittar vi runt bland fina leksaker, husgeråd, radio-apparater, bilar och motorcyklar… Brukar vara ett uppskattat besök!
På vägen tillbaka till nordväst stannar vi vid Söderåsen för en god eftermiddagsfika. Om vädret tillåter kan vi ta en tur upp till Kopparhatten och titta på utsikten och den underbara bokskogen.
Vi räknar med att vara tillbaka i Ängelholm kl 17.30-18 och därefter övriga orter.

Pris: 890 kr
I priset ingår:
Bussresa, reseledare, resmoms
Förmiddagskaffe med smörgås från bussen
Besök vid storkhägn med storkföredrag
Lunch
Besök med guidning på Minnenas museum
Eftermiddagskaffe med dopp

Välkomna!
Resegruppen för
Södra Bjäre SPF
Båstad Bjäre SPF
Halmstads Hem & Samhälle

Arrangör:
Åsa & Anders Öman
VisioNi

Antal resenärer kan begränsas för ett säkert resande och vi hjälps åt att komma ihåg att tvätta händerna och hålla avstånd. Program och pris kan behöva justeras pga Covid-19.

Skriv ut