VisioNi

gemenskap · religionsfördjupning · kultur · spännande historia

Passionsspelen i Oberammergau 2020

 4 – 9 augusti 2020

Nu har du chansen att se passionsspelen i Oberammergau, 2020! Denna unika föreställning återkommer vart 10e år och är en upplevelse man inte glömmer. Under resan kommer vi också att se intressanta, viktiga och vackra platser med anknytning till Luther. Prästen Calle Jensen medverkar under resan.

Dag 1, tisdag 4 aug, till Wittenberg
Vi lämnar hemorten på morgonen och tar bron till Danmark. Snart kommer vi till Gedser där vi tar färjan till Rostock. Överfarten tar nästan två timmar så det är gott om tid att äta lunch på båten. Under eftermiddagen passerar vi Berlin och kommer till Wittenberg där vi ska sova första natten. Det blir middag på hotellet men vi ska också ta en promenad i Wittenberg för att se bl a kyrkporten där Martin Luther spikade upp sina teser. I slottskyrkan ligger Martin Luther begravd och i närbelägna Mariakyrkan predikade han under många år. I Wittenberg finns mycket att se och vi bor bra, mitt i centrum, på Best Western Stadtpalais Wittenberg.

Dag 2, onsdag 5 aug, Wittenberg-Oberammergau
Efter frukost checkar vi ut och fortsätter färden söderut. Denna dag får vi fina vyer då vi kommer fram till den bayerska delen av alperna. Vilket av hotellen i närheten av Oberammergau som vi kommer att bo på är inte preciserat ännu och eventuell kvällsaktivitet anpassas efter var vi kommer att bo. Middag på hotellet på kvällen.

Dag 3, torsdag 6 aug, föreställning
Dagen är vikt till föreställningen och byn Oberammergau. Vi har biljetter i bäst möjliga kategori och ser fram emot denna mycket speciella föreställning!
Middag i pausen under Passionsspelet ingår.

Dag 4, fredag 7 aug, Oberammergau – Wartburg – Erfurt
På morgonen lämnar vi hotellet och åker norrut i det härliga landskapet. På eftermiddagen kommer vi till borgen Wartburg. Vi får en guidad visning och kommer tillbaka till Luthermiljöer. Det var på Wartburg han tillbringade nästan ett år som Junker Jörg och bl a översatte nya testamentet till tyska.
På kvällen kommer vi till den fina staden Erfurt och centrala Radisson BLU Erfurt där vi checkar in och äter middag.

Dag 5, lördag 8 aug, Erfurt
Denna dag ska vi se Erfurt, Thüringens huvudstad och en vacker pärla från 700-talet. Där skrev Luther in sig på universitetet som 18-åring för att läsa juridik och det var där hans utveckling till reformator sedan började, då han bestämde sig för att lämna juridiken och bli munk år 1505. På förmiddagen visar en lokal guide staden för oss och inte minst, Augustiner klostret. Eftermiddagen är fri för egna upplevelser. Middag på hotellet på kvällen.

Dag 6, söndag 9 aug, hemresa
Hemresedag! Vi tar farväl av Erfurt och åker norrut, tar de pauser som behövs och kommer via färjan Rostock-Gedser till Danmark och slutligen via bron till Sverige. Det är skönt att ha gott om tid att smälta intryck och information som vi fått under resan. Vi räknar med att vara tillbaka i Ängelholm ca kl 21 och därefter övriga orter.

Calle Jensen kommer under bussfärderna att bl a dela några tankar kring det vi upplever i Luthermiljöerna och i passionspelet. Förutsatt att vi får tillgång till lämplig lokal finns det möjlighet att fira mässa tillsammans. Calle tjänstgör som häktespräst och församlingspräst i Svenska kyrkan i Kristianstad, huvudsaklingen i Österängs kyrka (samverkanskyrka Sv. kyrkan och EFS).

Pris: 13 490 kr per person i dubbelrum.
I priset ingår:
Bussresa, reseledare, vägskatter, bro- och färjeavgifter,
5 övernattningar i dubbelrum med frukost, middag kväll 1-5 (exkl dryck)
guidad promenad i Wittenberg,
biljett till Passionspelet i Oberammergau biljettkategori 1,
inträde och guidning på borgen Wartburg, guidad promenad i Erfurt.
Om du behöver enkelrum tillkommer 1980 kr (antalet enkelrum är begränsat).

Vi reserverar oss för ändringar i program och pris som beror på händelser utanför vår kontroll, t.ex. valutaförändringar.

Hjärtligt välkommen! Åsa och Anders Öman, VisioNi

Skriv ut