VisioNi

Österlen med

Äppeltavla & Christinehof slott!

Onsdag 4 okt 2023

En intressant och välsmakande dag blir det, då vi åker till två av Österlens pärlor: Christinehof Slott och Äppeltavlan. Välkommen med på en rolig dag!

Vi börjar i Båstad kl 7.35, Förslöv kl 7.40 och Ängelholm (Lidl) kl 8 och styr mot Österlen. Förmiddagen ägnas åt Christinehofs slott i Andrarum. Det var Grevinnan Christina Piper, en av 1700-talets märkvärdigaste och mäktigaste kvinnor, som lät bygga slottet. Hon var gift med en av landets mest inflytelserika män, Carl Piper. Efter makens död bosatte sig Christina i Skåne. Hon blev majoritetsägare till alunbruket som under hennes ledning växte och blev en av de mera betydande industrierna i Sverige och Nordens största alunbruk. På detta spännande ställe börjar vi med kaffe och smörgås i Slottscafét, innan vi får en berättarvandring på slottet av en duktig guide, klädd enligt 1700-talets mode.
Färden går vidare, ut till kusten och vi kommer till Kivik där vi stannar vid välrenommerade Buhres fisk för lunch. Sallad, bordsvatten och kaffe ingår.
En kort färd senare kommer vi till nästa trevliga ställe: Kiviks musteri. Här tar vi oss lite tid att botanisera bland godsakerna i deras butik.
Äppeltavlan står näst på tur! Numera finns den och äppelmarknaden nära Svabeholms Kungsgård. Vi åker dit och får se hur årets konstverk, gjort av konstnären Emma Karp Lundström, ser ut. Tavlan är 108 kvadratmeter stor och består av ca 35 000 äpplen från Österlen. En upplevelse.
Dagens sista stopp blir vid Brösarps backar, där vi stannar för eftermiddagskaffe från bussen innan vi kör hemåt.
Vi räknar med att vara åter i Båstad kl 18.30 och därefter övriga orter.

Pris: 995 kr
I priset ingår:
Bussresa, reseledare, förmiddagskaffe med smörgås, inträde och guidning på Christinehof slott, lunch inkl fiskrätt, bordsvatten, sallad och kaffe, inträde till äppeltavlan/äppelmarknaden, eftermiddagskaffe med dopp från busscafét.

Välkomna!
Resegruppen för
Södra Bjäre SPF
Båstad Bjäre SPF

Arrangör:
Åsa & Anders Öman
VisioNi

Program och pris kan justeras vid händelser utanför vår kontroll.         

Skriv ut