VisioNi

Res med VeteranMaskinKlubben Syd till

Västergötland

 7 – 9 juni 2024

Med maskiner som gemensamt intresse är det roligt att resa! Välkommen med!

Dag 1, fredag 7 juni
Vi lämnar Simmelsberga utanför Ekeby kl 7.30. Färden går till Ljungby maskin där vi tittar på deras museum och dricker förmiddagskaffe med smörgås. Vi åker vidare och kommer till Bredaryds torv där vi ser hur torv bryts med moderna maskiner. På vägen norrut gör vi ett stopp för lunch (tillkommer) innan vi är framme i Larv där vi besöker Peter Persson, som har många udda traktorer. Slutligen kör vi till Skövde och checkar in på klassiska hotell Billingehus. Här är utsikten fin! Middag på hotellet på kvällen.

Dag 2, lördag 8 juni
Efter frukost åker vi till Lerdala för att besöka Jan Ove Johansson och hoppas träffa barnbarnet till Lauren. Nästa stopp är hos Karl Erik Becker som har en fin Murhillsamling. Lunchen idag ingår och vi äter den på Ceasarstugan. Här kan vi också titta på utställningen ”Bondens år” där figurerna är vaxdockor klädda som på tidigt 1900-tal. På vägen mot Tibro passerar vi Skövde och de som vill kan gå av vid hotellet och ägna eftermiddagen åt hotellets nyöppnade (superfina!) spa. (Kostnad ca 500 kr tillkommer.) Eftermiddagens besök i Tibro är hos P-O Viderfalk.
På kvällen väntar ytterligare en god middag på hotellet.

Dag 3, söndag 9 juni
Ännu en hotellfrukost att njuta av!
På förmiddagen besöker vi Krister Gustavsson i Taglarp. På vägen söderut stannar vi för lunchpaus (tillkommer). Resans sista stopp är på Rydaholms trevliga museum, där det finns mycket att titta på! Efter en trevlig tur är vi tillbaka i Simmelsberga och tackar för denna gång.

Pris: 5 800 kr i dubbelrum (enkelrum tillägg 750 kr, begränsat antal)
I priset ingår: bussresa, reseledare, kaffe och smörgås dag 1,
2 övernattningar i dubbelrum med frukost, middag dag 1 och 2 (exkl dryck), lunch dag 2,
utflykter och besök enligt program.

Anmälan till Stefan Jönsson 0706765540 innan den 20 april.
Bokningsavgift 500 kr/person, slutbetalning 25/4.
Bg 5356-5057 VMKS, Swish 123-1179159
Program och priser kan ändras vid händelser utanför vår kontroll.

Välkomna!
Stefan Jönsson, VMKS

Teknisk arrangör:
Åsa & Anders Öman, VisioNi

Skriv ut