VisioNi

La bohème

Onsdag 16 april 2025

Giacomo Puccinis La bohème, med sin underbara musik, är en av de stora operaklassikerna. Följ med till 60-talets New York i en gripande och färgstark berättelse om kärlek, vänskap, drömmar, dekadens, passion och popkonst.
Konstnärskvarteren i SoHo sprudlar av kreativitet och dekadens. Här finns allt det senaste inom mode, konst, teater, musik, litteratur, poesi och film. Nya konstformer växer fram, allt är möjligt och friheten total.

Resan börjar i Båstad kl 14.40, Förslöv kl 14.55 och Ängelholm kl 15.15. Väl på Malmö Opera får vi en introduktion till föreställningen av Ylva Kihlberg, chef för Malmö Operas dramaturgiat. Intressant och exklusivt för oss!
Sedan slår vi oss ned i den vackra foajén och låter oss väl smaka av deras delikata operatallrik som består av bröd med ost och marmelad, rostbiff med remoulad, lax, potatis och tillbehör. (Med reservation för ev ändringar.) Bordsvatten ingår men övrig dryck köps till på plats efter eget tycke och smak. Kaffe på maten och mandelkaka med choklad ingår också.
Föreställningen börjar kl 19 och varar ca 2,5 h inkl paus. Det är bara att njuta!
Efter föreställningens slut åker vi hemåt, en operaklassiker rikare.

Pris: 1480 kr per person
I priset ingår:
Bussresa, reseledare, biljett till föreställningen, operatallrik, bordsvatten,
kaffe & kaka.

Välkomna!
Resegruppen för
Södra Bjäre SPF
Båstad Bjäre SPF

Arrangör:
Åsa & Anders Öman,
VisioNi

Program och pris kan justeras vid händelser utanför vår kontroll. Resans råd & villkor finns på visioni.se. 

Om Puccinis mästerverk:
Giacomo Puccinis La bohème är en av de allra mest älskade och spelade operorna. Librettot bygger på Henry Murgers roman Scènes de la Vie de Bohème (Vagabondliv i Paris). Både Puccini och Murger hade egna erfarenheter av att leva bohemliv som fattiga studenter med konstnärliga drömmar. Operan utspelar sig ursprungligen, liksom romanen, i 1800-talets Paris. Puccini ville att hans opera skulle ha ”så mycket sång, så mycket melodi som möjligt”. Och det lyckades han sannerligen med. Vackra melodier avlöser varandra och beskriver alla tänkbara känslor som går rakt in i publikens hjärtan.

Skriv ut