VisioNi

juldekorationer · doftande glühwein · danskt hygge & tyskt gemyt · julig gemenskap

På gränsen till jul – i Flensburg

4 – 6 december 2023

Flensburg ligger just där danska Jylland sitter fast med Tyskland. Här förenas det bästa av två länder med tysk julmarknad och danskt ”hygge”. Vi bor mycket fint och centralt på designhotel Alte Post. Lägg märke till allt som ingår. Välkommen med!

Dag 1, måndag 4 december
Vi lämnar Båstad, Förslöv och Ängelholm på morgonen och kommer via färjan Helsingborg-Helsingör till Danmark. Via Fyn åker vi till Jylland där vi stannar för lunchpaus. För att sätta oss i julmarknadsstämning har vi picknick på gulaschsoppa och ostsmörgås med en öl eller julmust till. På eftermiddagen kommer vi fram till Flensburg och checkar in på Hotel Alte Post. Sedan det är fritt fram att börja utforska julmarknaden! På kvällen ingår en bättre middag på hotellet.

Dag 2, tisdag 5 december
Efter en härlig frukost tar vi en liten guidad promenad för att lära oss mer om Flensburg och dess historia. Resten av dagen är fri för egna strövtåg – här finns mycket att titta på, smaka och kanske köpa – som julklapp till dej själv eller någon annan.
Flensburg är känd som ”Rom-staden”, så om du vill ha omväxling till julmarknadsstånd och affärer kan det passa bra med ett besök hos en Romtillverkare.

Dag 3, onsdag 6 december
Vi checkar ut efter frukost och beger oss denna gång förbi Schleswig och Kiel på vår väg till Burg. Här ges tid till inköp i någon av gränsbutikerna och sedan lunchpaus. Innan vi går på färjan till Danmark tar vi också ett stopp vid Bordershopen i Puttgarden. Färden går genom Danmark till färjan Helsingör-Helsingborg innan vi, slutningen, är tillbaka i Sverige igen. Glada och med många nya härliga minnen räknar vi med att vara i Ängelholm ca kl 20.30 och därefter övriga orter.

Pris: 4750 kr
I priset ingår: bussresa, reseledare, vägskatter, bro- och färjeavgifter,
2 övernattningar i dubbelrum med frukost, picknicklunch dag 1, middag dag 1 (ex dryck), guidning i Flensburg, lunch dag 3.

Om du behöver enkelrum betalar du 1095 kr extra. (Antalet enkelrum är begränsat)
Program och priser kan komma att justeras vid händelser utanför vår kontroll, t ex valutaförändringar.

Välkomna!
Resegruppen för
Södra Bjäre SPF, Båstad Bjäre SPF

Arrangör:
Åsa & Anders Öman
VisioNi

Skriv ut