VisioNi

Goda drycker på Österlen

Tisdag 28 september 2021

Välkommen med på en informativ, rolig och välsmakande dag i sydöst! Vi ska äntligen besöka Nordic Sea Winery. Det blir en ganska tidig morgon, men det är det värt! På eftermiddagen njuter vi av naturen på Österlen och att äppelveckorna är igång.

Vi börjar i Halmstad (Arenan, vid minst 8 påstigande) kl 6.05, Båstad kl 6.45, Förslöv kl 7 och Ängelholm (Lidl) kl 7.20. Efter att ha mornat oss lite i bussen stannar vi för en snabb kopp kaffe och smörgås från bussen. Vid 10-tiden är vi framme vid Nordic Sea Winery. Här blir vi omhändertagna, covid-säkrat efter hur restriktionerna ser ut, och får en föreläsning med filmvisning och vinprovning av tre viner. Ska bli roligt! Vi äter också en god lunch; torskfilé med vitvinssås, pepparrot, sauterade grönsaker, grillad citron och kokt potatis, på Nordic Sea Winery.
Via sevärd väg kommer vi till Kiviks Musteri. Här finns Äpplets hus där vi kan lära mer om allt från äppelträd och olika äppelsorter till musteriets historia och hur man gör must och cider. Butiken är också trivsam om du vill köpa med dig något gott hem.
Färden går vidare och vi kommer ner till Kiviks hamn, där vi gör ett litet stopp innan vi fortsätter till vackra Brösarps backar. Här dricker vi eftermiddagskaffe med dopp och njuter av naturen. Färden hem genom Skåne går på fina vägar och vi räknar med att vara åter i Ängelholm ca kl 18.30 och därefter övriga orter.

Pris: 870 kr
I priset ingår:
Bussresa, reseledare, resmoms, föreläsning, vinprovning och lunch inkl bordsvatten på Nordic Sea Winery, besök på Kiviks Musteri med Äpplets hus, förmiddagsfika och eftermiddagsfika från bussen.

Välkomna!
Resegruppen för
Södra Bjäre SPF
Båstad Bjäre SPF
Halmstads Hem & Samhälle

Teknisk arrangör:
Åsa & Anders Öman
VisioNi

Skriv ut