VisioNi

Floriaden 2022

 11 – 14 juli 2022

Vart 10e år hålls Floriaden i Holland. En världsutställning i trädgårdsodling som saknar motstycke. Denna färgglada blomsterutställning lockar miljontals besökare från när och fjärran och pågår i sex månader. En stor park är uppbyggd för evenemanget som är en prunkande explosion av färg och doft. Om du har intresse för trädgård, natur och miljö – passa på! Se gärna www.floriade.com

Dag 1, måndag 11 juli
Vi lämnar Ängelholm på morgonen och kommer via Öresundsbron till Danmark och sedan via färjan Rödby-Puttgarden till Tyskland. Under dagen tar vi de pauser som behövs och passerar bl a Hamburg och Bremen innan vi kommer in i Nederländerna. På kvällen kommer vi fram till vårt hotell, NH Veluwe Sparrenhorst, som ligger i fin natur nära orten Nunspeet. Middag på hotellet.

Dag 2, tisdag 12 juli
Njut av en god hotellfrukost…
En bit in på förmiddagen beger vi oss på utflykt till Giethoorn, som ibland kallas Hollands Venedig. Det är känt för att sakna vägar och att all transport mellan husen sker med båt, via kanalerna. Här åker vi ut på kanalerna bland grönska och säregna hus. En upplevelse! Efter båtturen äter vi lunch tillsammans och har lite tid till eget förfogande innan vi åker tillbaka till hotellet, där middag serveras på kvällen.

Dag 3, onsdag 13 juli
Idag ägnar vi oss helt åt Floriaden! För att komma dit åker vi till Flevoland, som hör till Nederländernas nyaste markområden, och den unga staden Almere, vars första hus byggdes på 70-talet. Lite ovanlig känsla – att vistas på mark som är utvunnen från havet. Dagens mest imponerande upplevelse är dock de magnifika utställningarna på Floriaden. Trädgårdsinspiration och tips i olika länders montrar – vi räknar med att se något extraordinärt denna dag! Bortåt kväll väntar middag på hotellet.

Dag 4, torsdag 14 juli
Dags för hemfärd. Luta dig tillbaka och sortera intrycken. Vi gör naturligtvis pauser under dagen och ett litet inköpsstopp vid någon av gränsbutikerna tänker vi också att vi ska ha innan färja och bro tar oss tillbaka till Sverige, på samma sätt som på utresan. Så mycket upplevelser som ryms på bara fyra dagar!

Pris: 6 395 kr
I priset ingår: bussresa, reseledare, resmoms, vägskatter, färjeavgifter,
tre övernattningar i dubbelrum med frukost, middag dag 1, 2 och 3, lunch dag 2,
utflykt till Giethoorn med kanaltur, inträde till Floriaden.
Dryck till måltiderna tillkommer.
Enkelrum kostar 980 kr extra.
Program och pris kan komma att justeras vid händelser utanför vår kontroll, t ex valutaförändringar.

Välkomna!
Åsa & Anders Öman
VisioNi

Skriv ut