VisioNi

vackra vyer · dalahästar · kultur · hantverk · trevligt sällskap

Sverige är fantastiskt!

DALARNA

23 – 27 aug 2021

Arv från stora kulturpersonligheter blandas med dalahästar, fina trädgårdar, ljusa kvällar, lokalt hantverk och vacker natur. Dalarna erbjuder så mycket och nu ska vi utforska en del :). Du som är vaccinerad/har antikroppar och är symtomfri – varmt välkommen med då vi äntligen ska få komma ut och resa igen!

Dag 1, måndag, 23 aug
Vi lämnar Ängelholm, Förslöv, Båstad och Halmstad på morgonen och åker norrut. På förmiddagen åker vi den vackra motorvägen utmed Vättern och vi stannar för lunchpaus i Kumla. Tidig kväll är vi framme i Tällberg där vi checkar in på genuina hotell Green, njuter av ”dala-atmosfären” och äter middag.
Efter middagen går alla som vill en liten promenad och tittar på den vackra byn och utsikten över Siljan. Så härligt att vara här!

Dag 2, tisdag, 24 aug
Efter en fantastisk frukost med lokala läckerheter och panoramautsikt över Siljan, ger vi oss ut och utforskar omgivningarna. Vi ser textilt hantverk vid Jobs Handtryck och vi besöker Leksands knäckebröd innan vi kommer till Leksand. Här äter vi lunch på Hildasholm, Familjen Munthes sommarhus, där vi också får en intressant guidad visning. Dagen fortsätter med besök i Leksands kyrka och kyrkogård där bl a Lille Bror Söderlundh ligger begravd.
Vi åker den lilla, fina, vägen tillbaka till Tällberg och har tid att njuta av vårt charmiga boende och omgivningarna en stund före middagen på hotellet.

Dag 3, onsdag, 25 aug
Vi tar farväl av Hotell Green och beger oss not Nusnäs. Vi vill ju lära oss om de berömda Dalahästarna då vi är här! Färden går vidare och vi kommer till Mora. Här finns mycket att se; Zorngården (där vi också blir guidade), kyrkan, klockstapeln och Vasaloppsmålet. Vid gågatan finns dessutom en välsorterad hantverksbutik. Det blir lite fri tid här så alla kan äta lunch efter eget tycke och smak. På eftermiddagen åker vi mot Falun. Utmed vägen gör vi ett stopp vid sevärda Rättviks kyrka och dess kyrkstallar som ligger så vackert på en udde vid Siljan. Väl i Falun checkar vi in på Clarion Hotel Bergsmansgården som ligger perfekt i centrum. Middag på hotellet på kvällen.

Dag 4, torsdag, 26 aug
Carl Larssons Sundborn är dagens första mål. Ett av världens mest kända och avbildade konstnärshem och en höjdpunkt för många. Efter den guidade visningen finns det tid att njuta av trädgården och kanske ta en liten promenad till konsthallen Kvarnen (inträde ingår). Väldigt nära finns också Sundborns idylliska träkyrka, målad i blått och gult och med vissa interiörmålningar utförda av Carl Larsson.
Nästa stopp blir vid Stabergs krog där vi äter lunch. Krogen ligger vid Stabergs bergsmansgård, en karolinsk bergsmansgård från 1700-talet. Vi tar en titt på gården utifrån och kan njuta av barockträdgården en stund innan vi far vidare.
Eftermiddagen ägnas åt Falu koppargruva där vi blir guidade av en lokal guide i området ovan jord, från bussen. Intressant och utan trappsteg :). Det blir också lite tid i Falun innan kvällens middag på hotellet.

Dag 5, fredag, 27 aug
Efter sista hotellfrukosten för den här gången beger vi oss söderut. Vi tar de pauser som behövs, stannar för lunch i höjd med Ödeshög och räknar med att vara åter i hemtrakterna vid kl 19.30-tiden, glada och med många nya härliga minnen!

Pris: 7445 kr vid minst 40 resenärer. Om vi inte kan resa så många/blir så många, tillkommer 420 kr per person.

I priset ingår: bussresa, reseledare, resmoms,
4 övernattningar i dubbelrum med frukost, middag dag 1-4,
lunch dag 1, 2, 4 och 5,
utflykter och guidningar enligt program,
Dryck tillkommer till måltiderna om inte annan anges.
Om du behöver enkelrum betalar du 1440 kr extra. (Antalet enkelrum är begränsat.)
Program och pris kan komma att justeras vid händelser utanför vår kontroll.

Antal resenärer begränsas utifrån hur situationen ser ut i augusti. Naturligtvis hjälps vi åt att komma ihåg att tvätta händerna och hålla avstånd. Bussen har utrustats med speciella filter anpassade för att minska smittspridning och ventilationen är omprogrammerad så luften i bussen byts ut en gång per minut.

Välkomna!
Resegruppen för
Södra Bjäre SPF, Båstad Bjäre SPF
Halmstad Hem & Samhälle

Arrangör:
Åsa & Anders Öman
VisioNi

Skriv ut