Musikalen Oliver!

Onsdag 15 januari 2020

Urpremiären för musikalen ”Oliver!” ägde rum i Londons West End 1960. Filmversionen av musikalen belönades med sex Oscars 1969. Kom med och se Fredrik Benke Rydmans version av den klassiska Dickens-musikalen som sjungs på svenska på Göteborgs Opera. En god middag och trevligt sällskap gör resan komplett!

Vi börjar i Ängelholm kl 13.05, Förslöv kl 13.25, Båstad kl 13.40 och Halmstad kl 14.15. Väl i Göteborg väntar en härlig två-rätters måltid på Restaurang HAK. Bordsvatten ingår, men övrig dryck köps på plats – för att ge valfrihet.
Mätta och belåtna kommer vi till Operan där föreställningen börjar kl 19. Det är bara att njuta!
Efter föreställningens slut åker vi glada hemåt. Ungefärlig tid för hemkomst är Halmstad kl 23.30 och därefter övriga orter.

Pris: 1295 kr (seniorpris)
I priset ingår:
Bussresa, reseledare, resmoms
2-rätters middag inkl vatten och bröd 🙂
Biljett till föreställningen

Välkomna!
Resegruppen för
Södra Bjäre SPF
Båstad Bjäre SPF
Halmstads Hem & Samhälle

Arrangör:
Åsa & Anders Öman
VisioNi

Om musikalen:
Den hemlöse pojken Oliver Twist lever ett hårt liv. Han kastas mellan människor och nya situationer, hopp och förtvivlan. Så snart en vänlig själ dyker upp händer något som tvingar honom tillbaka ner på botten igen. Men även där finns värme och godhet, om än i tvetydig skepnad. Som den luttrade Nancy, som riskerar sitt liv för att hjälpa Oliver. Och råskinnet Fagin, ledare för det kriminella gäng som Oliver luras in i. Vem går att lita på?

Fredrik Benke Rydman, välkänd grundare av det banbrytande danskompaniet Bounce, har flera hyllade produktioner bakom sig. Med en bakgrund inom streetdance, och en osviklig tro på barns förmågor, är han rätt person att ge nytt blod åt Lionel Barts drabbande musikal om Charles Dickens älskade romanfigur. Benke Rydman och hans team visar på gapet mellan de vuxnas förvridna verklighet och den värld barnen lever i. En värld full av sprittande energi, fantasifull frihet och maffiga dansnummer.