En dag i Småland!

Tisdag 18 juni 2019

Årets landskap är Småland. Under en rolig dag tillsammans kommer vi att uppleva väl valda delar av detta intressanta landskap.

Vi lämnar Polishuset, Ängelholm, kl 7.45 och Diamantvägen, Strövelstorp, kl 8. Då vi kommit upp i Småland och närmar oss Växjö stannar vi för kaffepaus med smörgås från bussen. Väl i Växjö besöker vi den vackra Domkyrkan. Bertil Valliens altartavla i glas är en av sevärdheterna. Nästa besök är på Emigrantmuseet där vi får en intressant guidning. ”Drömmen om Amerika” är temat. Det blir också lite tid att titta på egen hand och då kan även Smålands museum och Sveriges Glasmuseum som ligger ”vägg-i-vägg” besökas (entré dit ingår).
Färden går vidare, söderut, för lunch på ”Tanternas Café”. Här får vi Rolfs goda Kardemummakyckling, hemgjord potatissallad, sallad, bröd, bordsvatten och kaffe på maten. Festligt ställe!
Eftermiddagen spenderar vi på Huseby Bruk. En miljö med mycket historia! Upplev t ex den gamla smedjan, strosa runt i slottet och tänk dej tillbaka till Fröken Florence Stephens tid, lyssna på en öppen guidning i Statarmuseet eller på Bruksbacken och besök gärna Naturum som finns på området (tema: Kronobergs natur).
Besöket avslutas med kaffe med dopp på brukets café. Vilken dag!
Vid 19-tiden räknar vi med att vara åter i Skåne efter en givande dag i Småland!

Pris: 790 kr per person vid 41-50 resenärer.
Vid 30-40 resenärer tillkommer 60 kr som (i så fall) betalas på bussen.
I priset ingår:
Bussresa, reseledare, resmoms, förmiddagsfika med smörgås,
besök i Domkyrkan,
guidat besök på Emigrantmuseet, entré till Sveriges glasmuseum och Smålands museum,
lunch enligt program,
entré med öppna guidningar på Huseby Bruk,
eftermiddagskaffe med bulle och småkaka.

Anmäl dej till Doris på 0431-10616 (helst före 24 maj). Betala sedan 790 kr till föreningens pg 490 86 49-9. Ange namn vid inbetalningen, var du stiger på bussen och att det gäller Småland 18 juni.
Om vi, mot förmodan, blir färre än 40 personer betalas 60 kr extra kontant på bussen.
Programmet kan ändras vid händelser utanför vår kontroll.

Välkommen! SPF Strövelstorp-Ausås             Arrangör: Åsa och Anders Öman, VisioNi