vackra vyer · vinodlingar · kultur · italiensk mat · trevligt sällskap

res med oss genom Europa till

Gardasjön & Italienska viner

15 – 24 sept 2019

Italien! Kultur, vin, natur och elegans! Vi är väldigt glada att kunna presentera denna härliga resa till Gardasjön. Lägg märke till allt vi dessutom upplever under resans gång till och från Italien. Välkommen med!

Dag 1, söndag 15/9, till Jena
Vi lämnar Halmstad, Båstad, Förslöv och Ängelholm på morgonen och kommer via Öresundsbron till Danmark. Från Gedser tar färjan oss till Rostock. Överfarten tar 1h och 45 min så det är gott om tid att äta lunch på egen hand. Sedan åker vi genom östra Tyskland, på bra vägar förbi bl a Berlin och Leipzig. På kvällen väntar Maxx Hotel Jena på oss med en god middag och sköna sängar.

Dag 2, måndag 16/9, Jena – Innsbruck
Efter frukost fortsätter vi söderut. På eftermiddagen kan vi se de spetsiga alperna komma närmare och till slut är de runt omkring oss! Under sen eftermiddag når vi Innsbruck. Här ska vi övernatta, i centrala Innsbruck, på Hotel Grauer Bär. Middag och en liten guidad promenad i den historiska Gamla stan står på programmet innan kudden kallar. Det är en fin upplevelse att bo så centralt och se centrum på kvällen eftersom många besökare bara kommer över dagen.

Dag 3, tisdag 17/9 Innsbruck – Riva del Garda
Efter en härlig hotellfrukost ska vi besegra Brennerpasset för att komma till Italien. En favoritväg eftersom det är så vackert! Vårt första stopp blir sedan vinkooperativet i Trento. Här får vi höra hur de arbetar och det blir också provsmakning samt möjlighet till lunch. På eftermiddagen kör vi den sista biten ner till Riva och checkar in på Hotel Centrale som ligger vackert vid sjön, mitt i Riva. Middag på hotellet.

Dag 4, onsdag 18/9
På förmiddagen promenerar vi i byn Riva och lär oss snart hitta. Nu är det tid att njuta, hitta ett favoritställe att dricka en kopp kaffe på, titta lite på utbudet i butikerna, fascineras av hur vacker sjön är… Det är skönt att koppla av efter tre intensiva, men roliga, resdagar. På kvällen äter vi gemensam middag på hotellet.

Dag 5, torsdag 19/9
Den här dagen gör vi en heldagsutflykt i omgivningarna. Bl a besöker vi en vingård och provar deras vin samt åker till ett mejeri för att smaka deras ost. Vi ordnar pick-nick och hela dagen vimlar av vackra vyer och härlig natur. Kvällen är fri för egna val!

Dag 6, fredag 20/9
Under förmiddagen åker vi till en lokal marknad. Det måste upplevas! Att studera folklivet och den vackra vägen utmed sjön fram och tillbaka är en upplevelse i sig. Kanske vill du köpa med lite Parma-ost hem?
Fram emot kvällen tar vi en båttur till Limone, en by som klamrar sig fast mellan sjön och berget, lite sydväst om Riva. Här äter vi middag på en trevlig restaurang innan vi åker båt tillbaka. Pris för båttur och middag tillkommer med 495 kr.

Dag 7, lördag 21/9
Ännu en härlig dag! Verona är målet för dagen. Vi blir guidade av en lokal guide i denna vackra och intressanta stad. Naturligtvis kommer vi att se efter om Romeo och Julia är hemma samt titta på amfiteatern. Väl tillbaka i Riva äter vi middag på hotellet.

Dag 8, söndag 22/9, Riva – Feldkirch
Vi lämnar Gardasjön och åker via Schweiz på fina vägar, förbi Milano, Comosjön, Lugano och St Benadinopasset till Feldkirch i Österrike. Eftermiddagspausen blir i lilleputtlandet Lichtenstein! I Feldkirch checkar vi in på trevliga Central Löwen Hotel och sen väntar middag på borgen som svenskarna intog under trettioåriga kriget.

Dag 9, måndag 23/9, Feldkirch – Kassel
På förmiddagen åker vi utmed Bodensjön till Blomsterön Mainau. Denna ö byter skepnad många gånger på ett år och vi får frossa i höstblommor. Efter lunch åker vi norrut för att på kvällen checka in och äta middag på Wyndham Garden, Kassel.

Dag 10, tisdag 24/9, Kassel – hem
Färden går vidare, förbi Hannover, Hamburg och Lübeck. Vi har gott om tid att smälta alla härliga minnen. Innan vi lämnar Tyskland gör vi ett litet stopp vid någon av gränsbutikerna för möjlighet till inköp. Färjan i Puttgarden tar oss till danska Rödby och slutligen är vi tillbaka i Sverige. Vi räknar med att vara tillbaka ca kl 20.30, glada och med många nya härliga minnen!

Pris: 12 850 kr
I priset ingår: bussresa, reseledare, resmoms, vägskatter, bro- och färjeavgifter,
9 övernattningar i dubbelrum med frukost, middag dag 1-4, 7-9 (ex dryck), pick-nick dag 5 (inkl dryck),
utflykter och guidningar enligt program.

Om du behöver enkelrum betalar du 1890 kr extra. (Antalet enkelrum är begränsat)
Program och priser kan komma att justeras vid händelser utanför vår kontroll, t ex valutaförändringar.

Välkomna!
Resegruppen för
Södra Bjäre SPF, Båstad Bjäre SPF, Halmstad Hem & Samhälle

Arrangör:
Åsa & Anders Öman, VisioNi