Göteborgsoperan ger:

Ringaren i Notre Dame!

Lördag 12 januari 2019

Efter alla helger är det roligt att se en föreställning! Disneys musikal Ringaren i Notre Dame är en mörk historia om kärlek och hjältemod. I centrum står den varmhjärtade ringaren Quasimodo, hans avskyvärde förmyndare Claude Frollo, den modiga Esmeralda och den tappre kaptenen Phoebus. Kom med till 1500-talets Paris där Quasimodo och Esmeralda kämpar tillsammans för en bättre värld. Deras äventyr och livsöden blir en intensiv musikalupplevelse och den högteknologiska scenografin ger en närmast filmisk känsla av att befinna sig inne i katedralen Notre-Dame och på de myllrande gatorna runtomkring. Kanske är detta en upplevelse att ge dej själv eller någon av dina nära och kära i julklapp?

Vi åker från Snöstorps kyrka kl 11.15. Färden går norrut och väl i Göteborg äter vi middag på Barken Viking, ett fyrmastat fartyg som numera ligger permanent förtöjd vid Lilla Bommen. Det serveras toast Skagen till förrätt, fläskmedaljong- er med champinjonsås och stekt potatis till huvudrätt samt kaffe med en liten kaka till efterrätt. Bordsvatten ingår också. Smaklig spis!
Efter maten är det dags att ta plats på storartade Göteborgsoperan där föreställningen börjar kl 15. En fin musikalupplevelse väntar!
Då föreställningen är slut åker vi söderut och vi räknar med att vara åter vid Snöstorps kyrka ca kl 20.

I priset 1445 kr per person ingår:
Bussresa, reseledare, resmoms, middag enligt program inkl bordsvatten & kaffe,
biljett på främre delen av parkett, något litet att tugga på i bussen på vägen hem.

Välkomna!
Ann-Margret & Lars Göran, SPF Seniorerna Snöstorp

Arrangör: Åsa & Anders Öman, VisioNi

Mer om föreställningen:
Som ringaren Quasimodo ser vi musikalartisten Martin Redhe Nord. Med en mängd roller bakom sig på de svenska musikalscenerna, bland annat i Mamma Mia på Cirkus i Stockholm och Book of Mormon på Chinateatern, debuterar han nu på GöteborgsOperans stora scen.
Musikalen är baserad på Victor Hugos roman (1831) och Disneys tecknade film (1996). Den är skapad av ett Oscar-belönat team: Alan Menken, kompositör till Disneys Aladdin, Den lilla sjöjungfrun och Skönheten och odjuret, och Stephen Schwartz, textförfattare till Prinsen av Egypten och Disneys Pocahontas. Musikalen innehåller både musik från Disneys animerade film och nya sånger.

”Alla har vi någon gång burit på en osynlig puckel. Quasimodo år 2016 är mer än underhållning, han påminner oss om att se och respektera andras pucklar.” — Berlingske Tidende (6 av 6 stjärnor, oktober 2016, då föreställningen gavs i Fredricia i Danmark )