juldekorationer · doftande glühwein · elegans · trevliga människor · gemyt

Julmarknad i Hamburg

28 – 30 november 2018

Härliga dagar väntar oss då vi ska på tysk julmarknad och även upptäcka mer av storstaden Hamburg. Vi ska bl a åka upp till ”Die Plaza” på det nya, fantastiska, konserthuset, Elbphilharmonie, för att beundra byggnaden och utsikten över Hamburg. Vi bor fyrstjärnigt på hotel Senator med perfekt läge, med gångväg till stadskärnan och Alstersjöarna där flera av Hamburgs många julmarknader är belägna.

Dag 1, onsdag 28 november
Vi lämnar Snöstorp kyrka kl 6.30 och tar bron till Danmark. Snart är det dags att åka över sundet från Rödby till Puttgarden. Sen lunchtid kommer vi fram till Hamburg och julmarknaden. Njut av dofter och stämning! Vi checkar in på vårt trivsamma, privatägda, hotell Senator och äter middag tillsammans på kvällen.

Dag 2, torsdag 29 november
En god frukost inleder dagen och sedan åker vi på stadsrundtur med vår svensktalande lokala guide, Gunilla. Vi måste ju passa på att titta på sta´n då vi är här! Alstersjöarna, Rådhuset, Reeperbahn, Elbphilarmonien, delar av hamnen och Hafencity samt världskulturarvet ”die Speicherstadt” är bara ett axplock av vad vi kommer att få se!
Sedan har du tid till eget förfogande för att strosa bland julmarknadsbodar och tjusiga butiker – eller kanske vill du besöka något av Hamburgs fina museum? Här finns allt från konst av världsklass till världens största museum med modelljärnvägståg – eller, kanske vill du hitta ett trevligt ställe att köpa en öl eller en kopp kaffe? Valet är ditt :).
Även kvällen är fri för att du ska ha möjlighet till egna val, men vi kommer att erbjuda en gemensam middag för alla som vill.

Dag 3, fredag 30 november
Efter ytterligare en härlig frukost checkar vi ut och beger oss norrut. Vi stannar för lunchpaus och besöker någon av gränsbutikerna för möjlighet till inköp.
Efter 45 minuters färja från Puttgarden till Rödby åker vi genom Danmark och tar åter bron tillbaka till Sverige. Vi räknar med att vara i Snöstorp ca kl 20.

I priset: 3 495 kr per person, ingår:
Bussresa, reseledare, resmoms, vägskatter, färje- och broavgifter, 2 övernattningar i dubbelrum med frukost, middag dag 1 (ex dryck) och guidad stadsrundtur dag 2, besök på ”Die Plaza” i Elbphilharmonien.

Om du behöver enkelrum betalar du 680 kr extra.

Vi reserverar oss för förändringar utanför vår kontroll, t ex valutaförändringar.
Då du bokat dej, kom ihåg pass, sjukförsäkringskort, reseförsäkring och avbeställningsskydd.

Välkomna!
Ann-Margret & Lars Göran Nilsson, SPF Snöstorpsveteranerna

Arrangör: Åsa & Anders Öman, VisioNi