Studiebesök: Fisk och pappersmassa!

Fredag 9 november 2018

Tidigt på morgonen ger vi oss av för att uppleva fiske-auktionen i Göteborg och sedan blir det ytterligare ett ovanligt besök, då vi får följa flisens väg från stock till pappersmassa. Däremellan njuter vi av en härlig hotellfrukost. Kom med på en intressant och rolig dag att minnas länge!

Vi åker från Snöstorps kyrka kl 5.20. (Ja, du läste rätt, fiskeauktionen hålls tidigt på morgonen… :))
Väl i Göteborgs fiskehamn blir vi guidade bland fiskar och fiskare. Det här är spännande och ”på riktigt”! Ha på dej varma kläder för byggnaden där fiskarna finns är kyligt!
Efter besöket åker vi en kort bit till fina Hotel Waterfront där vi går in i värmen för att äta frukost. Vi tar god tid på oss så vi får njuta av deras hotellfrukost och känna oss lite lyxiga!
Mätta och belåtna kör vi söderut och kommer till Södra Cell Värö – kanske mer bekant som Värö bruk – där vi får uppleva hur det går till då trä förvandlas till pappersmassa. Det blir en guidad vandring (ca 2 h) i lugnt tempo, då vi går både ute och inne och även upp och ner i en del trappor. Ta på dej kläder efter väder och oömma skor J (Varmt klädd är du ju redan!)
Det finns så mycket man kan jobba med och idag får vi se lite närmare på två verksamheter som många av oss inte haft inblick i tidigare.
Besöket på Värö bruk avslutas med lunch i personalmatsalen. Vi kommer att få varmrätt, salladsbord, dryck (mineralvatten, hallondricka och liknande), kaffe och en frukt.
Vilken dag! Fulla av nya intryck åker vi hem till Snöstorp, där vi räknar med att vara ca kl 14. 30

Pris: 685 kr
I priset ingår:
Bussresa, reseledare, resmoms, hotell-frukostbuffé,
inträden och guidningar enligt program,
lunch inkl varmrätt, salladsbord, måltidsdryck, kaffe och frukt.

Välkomna!
Ann-Magret & Lars Göran, SPF Snöstorpsveteranerna

Arrangör: Åsa & Anders Öman, VisioNi