Gränna & Visingsö!

Torsdag 24 maj 2018

Denna lilla pärla i Småland välkomnar oss med lugn, vänlighet, vacker natur och historiska kulturskatter. Det blir en härlig dag med god mat och många fina upplevelser!

Resan börjar i Ängelholm (Lidl) kl 7, Förslöv kl 7.20, Båstad kl 7.35 och Halmstad kl 8.10.
Via Simlångsdalen åker vi mot Jönköping och på vägen stannar vi och äter en god frukostsmörgås med kaffe från bussen. Vi följer Sveriges vackraste motorväg till Gränna, där vi tar bussen med på färjan till Visingsö. Väl på ön är det dags för lunch! Vi ska få helstekt fläskytterfilé med dragonsås, potatis och haricot verts. Smör & bröd, måltidsdryck och kaffe med liten kaka ingår. Smaklig måltid!
Efter maten möter vår lokala guide upp och visar under eftermiddagen mycket av det denna intressanta ö har att erbjuda.
Vi kommer bl a till ruinerna efter slottet Nääs som ligger på sydspetsen, vi tar en titt på ekskogen som planterades för länge sedan för att användas till att bygga Sveriges krigsskepp, mullbärsodlingen som skulle bli en sidenindustri (här skulle silkesmaskar trivas) och dess intressanta historia, vi ser den otroligt påkostade Brahekyrkan och Kumlaby kyrka som gjordes om till skola redan av Per Brahe, och slottsruinen Visingsborg som brändes av ryska krigsfångar.
Dessutom kommer vi att få härlig fika med Wienerbröd, kaka och kravmärkt kaffe innan vi tar färjan tillbaka till Gränna. Här finns möjlighet till en liten promenad bland de gamla husen och de som vill kan besöka en polkagrisfabrik innan vi far hemåt! Efter en fantastisk dag är det skönt att smälta intrycken i bussen. Omkring 20.30 är vi tillbaka i Halmstad igen och därefter övriga orter.

Pris: 795 kr
I priset ingår:
Bussresa, reseledare, resmoms, förmiddagsfika, lunch enl. program, färjeavgifter, rundtur på Visingsö med lokalguide, eftermiddagsfika.

Välkomna!
Resegruppen för Södra Bjäre SPF, Båstad Bjäre SPF, Halmstads Hem & Samhälle

Arrangör:
Åsa & Anders Öman, VisioNi