storstadspuls · historia · elegans · trevliga människor · gemyt

Nya Hamburg

 – Elbes pärla i förändring

10 – 12 september 2018

Härliga dagar väntar oss då vi ska utforska storstaden Hamburg. Här har hänt mycket på senare tid. Ryktet som tvivelaktig hamnstad håller definitivt på att suddas ut! Vi ska bl a åka upp till ”Die Plaza” på det nya, fantastiska, konserthuset, Elbphilharmonie, för att beundra byggnaden och utsikten över Hamburg. Vi bor fyrstjärnigt på hotel Senator med perfekt läge, bara några minuters gångväg till stadskärnan och Alstersjöarna.

Dag 1, måndag 10 september
Vi lämnar Förslöv kl 7 och Ängelholm, Lidl kl 7.20 och tar bron till Danmark. Snart är det dags att åka över sundet från Rödby till Puttgarden. På eftermiddagen kommer vi till Hamburg där vår lokala guide, Gunilla, tar emot oss. Tillsammans med henne åker vi i bussen och tittar på bl a Alstersjöarna, Rådhuset, Reeperbahn, Elbphilarmonien, delar av hamnen och Hafencity samt världskulturarvet ”die Speicherstadt”. Bra överblick så här i början på resan! Vi checkar in på vårt trivsamma, privatägda, hotell Senator och äter middag tillsammans på kvällen.

Dag 2, tisdag 11 september
En god frukost inleder dagen som du sedan har till eget förfogande. Kanske vill du besöka något av Hamburgs fina museum? Eller den vackra botaniska trädgården? Eller ta en sightseeing-båttur och se Hamburg från vattnet? Kanske vill du titta i de eleganta affärerna och sedan hitta ett trevligt ställe att köpa en öl eller en kopp kaffe? Valet är ditt J. Även kvällen är fri för att du ska ha möjlighet till egna val, men vi kommer att erbjuda en gemensam middag för alla som vill.

Dag 3, onsdag 12 september
Efter ytterligare en härlig frukost checkar vi ut och beger oss till världens största museum för modelljärnvägståg. Miniatyr Wunderland, som det heter, har seglat upp på listorna och toppar statistiken vad gäller besöksmål i Tyskland. Måste ses!
Färden går sedan norrut men innan vi tar färjan till Danmark stannar vi för lunchstopp och för möjlighet till inköp i någon av gränsbutikerna. Färden genom Danmark går fort och via bron kommer vi tillbaka till Sverige. Vi räknar med att vara i Ängelholm ca kl 20.

I priset: 3650 kr per person, ingår:
Bussresa, reseledare, resmoms, vägskatter, färje- och broavgifter, 2 övernattningar i dubbelrum med frukost, middag dag 1 (ex dryck), guidad stadsrundtur, besök på ”Die Plaza” i Elbphilharmonien, inträde till Miniatyrvärlden.

Om du behöver enkelrum betalar du 680 kr extra.
Anmäl dej till Åsa och Anders på 0431-412341 eller info@visioni.se

Vi reserverar oss för förändringar utanför vår kontroll, t ex valutaförändringar.
Varmt välkommen!
Åsa och Anders VisioNi