juldekorationer · doftande glühwein · spännande historia · trevligt sällskap · tyskt gemyt

Tre julmarknader i en resa!

3 – 5 december 2018

Har du varit i Wismar? Schwerin? Passa på och se något nytt som ligger nära och dessutom är en del av den svenska historien.
Under tre dagar får vi uppleva tre olika julmarknader i tre olika nordtyska städer. Bland dofterna, ljusen och folkvimlet njuter vi av julstämningen och gemenskapen!

Dag 1, måndag 3/12
Vi lämnar Lärkeröd kl 6, Munka Ljungby kl 6.15 samt Ängelholm kl 6.30 och tar bron till Danmark. Snart är det dags att åka över sundet från Rödby till Puttgarden. Väl i Tyskland rundar vi Lübeck och svänger av österut till Mecklenburg-Vorpommerns residensstad Schwerin. Vi spenderar några timmar på den trivsamma julmarknaden där och sedan kör vi den sista lilla biten till Wismar. Efter incheckning på centrala Hotel New Orleans, samlas vi på kvällen för att äta en god middag på hotellet. Sedan sover vi gott!

Dag 2, tisdag 4/12
En god frukost på hotellet inleder dagen och sedan kan de som vill följa med på en kortare promenad, då vi orienterar oss i staden som var svensk från 1648 till 1803. Sedan är det bara att njuta av stämningen på julmarknaden och kanske slinka in i en eller annan rolig butik för att hitta julklappar. Wismar är en av de vackraste städerna i Mecklenburg och är med på UNESCO:s världsarvslista sedan 2002. Här finns flera fina medeltida kyrkor och Nordtysklands största torg – hela 10 000 m2!
På kvällen träffas vi igen för att äta middag på en anrik och trivsam restaurang.

Dag 3, onsdag 5/12
Efter ytterligare en härlig frukost checkar vi ut och kör mot Hansastaden Lübeck. Här stannar vi för att besöka Lübecks berömda julmarknad. Det är verkligen tre olika julmarknader vi upplever på denna resa!
Efter en kort färd blir det möjlighet till inköp vid någon av gränsbutikerna innan färjan tar oss från Puttgarden till Rödby. Vi åker genom Danmark och tar bron över till Sverige. Ca 20.30 räknar vi med att vara tillbaka i Ängelholm, fulla av julstämning och nya intryck 🙂

I priset: 3275 kr per person, ingår:
Bussresa, reseledare, vägskatter, färjeavgifter, 2 övernattningar i dubbelrum med frukost, middag dag 1 & 2 (ex dryck), guidad promenad i Wismar.

Om du behöver enkelrum betalar du 390 kr extra.

Priser och program kan justeras vid händelser utanför vår kontroll, t ex valutaförändringar.

Välkomna!
Albert, Anna, Åsa & Anders Öman, VisioNi