Öresund runt med slottsvisning!

Torsdag 19 april 2018

På bara en dag ska vi se mycket danskt! Via den vackra Strandvägen kommer vi till sevärdheter i Köpenhamn med Amalienborgs gästpalats som höjdpunkt. Via ett litet stopp vid Bottleshop och bron kommer vi tillbaka till Sverige efter en härligt upplevelserik dag!

Vi börjar i Halmstad (Arenan, vid minst 8 påstigande) kl 8, Båstad kl 8.35, Förslöv kl 8.50 och Ängelholm (Lidl) kl 9.10 och tar färjan från Helsingborg till Helsingör. Vi tar oss tid att åka Strandvägen där det finns många härliga hus och vackra vyer över havet att njuta av. Förmiddagspaus blir det vid butiken ”Fruens vilja” – här finns mycket fin (dansk) inredning att titta på! Väl i Köpenhamn kommer vi till Fredrikstaden, en stadsdel som anlades på mitten av 1700-talet med Amalienborg i centrum. Här ska vi äta dansk ”frokost” med smörrebröd på en av de äldsta restaurangerna i Danmark: Café Petersborg. En upplevelse! Vi har också tid att i egen takt titta på Marmorkyrkan och kanske hamnen.
Kl 15 har vi fått möjlighet att besöka ett av Amalienborgs fyra palats: Christian VII Palae (Drottningens gästhus), dit väl knappast några av oss tidigare blivit inbjudna… En slottsguide visar oss runt och berättar.
Vi åker vidare till östra sidan av Köpenhamn och gör ett kort stopp vid Bottleshop för möjlighet till fördelaktiga inköp innan vi tar bron tillbaka till Sverige. Vi kommer åter till Ängelholm cirka kl 19.30 och därefter övriga orter, efter en rolig dag i vårt fina grannland!

Pris: 990 kr
I priset ingår:
Bussresa, reseledare, resmoms, färjeavgift, broavgift, dansk vägskatt, entré och guidning på Christian VII Palae, lunch med smörrebröd (dryck tillkommer).

Vi reserverar oss för att hovet behåller rätten att ändra i vår bokning om de behöver disponera sitt gästpalats.

Välkomna!
Resegruppen för
Södra Bjäre SPF, Båstad Bjäre SPF, Halmstads Hem & Samhälle
Arrangör:
Åsa & Anders Öman, VisioNi