Äntligen Bokmässa!

Fredag 28 september 2018

Kom med till Göteborg på nordens största litteraturfest! Böcker är något som alla har en relation till. Tre teman lyfts upp extra mycket 2018: Mobilisering mot rasism och intolerans, mediefrågor samt bild och illustration. Dessutom kan vi titta vi på kändisar J och ha trevligt tillsammans.

Vi börjar i Ängelholm (Lidl) kl 7.30, Förslöv kl 7.50, Båstad kl 8.05 och Halmstad (Arenan) kl 8.40. Färden fortsätter norrut och vid Sandsjöbacka stannar vi och dricker förmiddagskaffe med en smörgås från bussen. Väl i Göteborg stiger vi av vid Svenska Mässan. Biljetter till bokmässan har redan delats ut i bussen, så det är bara att gå raka vägen in! Vi stannar till kl 16.30, så det är gott om tid att utforska denna fantastiska utställning. Strosa runt bland montrar där det förs intressanta diskussioner och hålls föredrag. Det blir många spännande möten och det är en speciell känsla att köpa en signerad bok direkt från författaren. Mässan har rykte om sig att vara otroligt trivsam och välorganiserad, med något för alla. Det är här man ses och syns!
Ungefärlig tid för hemkomst är Halmstad kl 18.30 och därefter övriga orter.

Pris: 540 kr
I priset ingår:
Bussresa, reseledare, resmoms, kaffe och smörgås från bussen, inträde till mässan.

Välkomna!
Resegruppen för Södra Bjäre SPF, Båstad Bjäre SPF, Halmstads Hem & Samhälle.

Arrangör:
Åsa & Anders Öman, VisioNi

Mer om Bokmässans teman 2018:
Mobilisering mot rasism och intolerans
2017 hade Bokmässan 250 programpunkter som rörde frågor om rasism, intolerans och demokratins utmaningar. Bokmässan 2018 fortsätter att lyfta vårt gemensamma ansvar för att arbeta mot ökad rasism och intolerans i samhället. Huvudsaklig samarbetspartner kring satsningen blir Forum för levande historia.

Fokus på mediefrågor Mediefrågor kommer att ta stor plats i programmet 2018. Det sker genom att Mediedagarna i Göteborg – Meg – blir en större del av Bokmässans program. Det är redan nu klart med ett djupare samarbete med Föreningen Grävande Journalister. De kommer att lyfta fram duktiga svenska grävande journalister och visa exempel på den seriösa, undersökande journalistiken.

Bild och illustration Under Bokmässan 2018 får Bild och Illustration stort utrymme. Hur används bilder och illustrationer idag och hur påverkas vi av dem? Hur berättar vi med bilder? Samarbetspartner i bildtemat är Läsrörelsen, med sitt nya projekt Bildberättande, och Statens Medieråd. Fler samarbetspartner tillkommer.