vackra vyer · vinodlingar · kultur · gemyt · trevligt sällskap

Rüdesheim

26-31 augusti 2018

Tycker du om goda viner och charmig atmosfär? Vacker natur varvat med historia och gemyt? Välkommen med till Rhendalen och Rüdesheim!

Dag 1, söndag 26 aug, till Hannover
Vi åker från Halmstad kl 7, Båstad kl 7.35, Förslöv kl 7.50 och Ängelholm kl 8.10 och kommer via Öresundsbron till Danmark. Från Rödby tar vi färjan till Puttgarden och så kör vi en liten bit i Tyskland innan vi stannar för lunchpaus. Färden går vidare förbi Lübeck, Hamburg och Lüneburgheden. I Hannover stannar vi för natten på Hotellet H4, som ligger bra till som övernattningshotell, ganska nära Hannovermässan. Här äter vi en god middag på hotellet innan vi somnar gott.

Dag 2, måndag 27 aug, via sagoväg och Alsfeld till Rüdesheim
Efter frukost fortsätter vi färden. Vi tar den fina sagovägen och stannar för lunchpaus i den vackra korsvirkesorten Alsfeld. När vi kommer fram till Rhendalen och Rüdesheim checkar vi in på trevliga Hotel Trapp. Vi åker upp på berget för att njuta av utsikten över dalen och skåla för att vi är framme! Kvällens middag äter vi på hotellet.

Dag 3, tisdag 28 aug, Rüdesheim
Idag ska vi utforska Rüdesheim! Orten ligger vackert omgiven av sluttande vinodlingar och är känd för sin härliga feststämning. Vi går en gemensam orienteringstur och kommer bl a till den mysiga Drosselgasse där vinstugorna ligger tätt. Sedan blir det tid att rå sig själv – här finns mycket att se och göra!
Idag eller imorgon eftermiddag kommer vi att besöka Tysklands motsvarighet till Cognac i Frankrike: Asbach Uralt. Vi kommer också att besöka en vinbonde och prova vin. Middag på hotellet på kvällen.

Dag 4, onsdag 29 aug, Lorelei och båtfärd på Rhen
Efter en stärkande frukost åker vi med bussen utmed floden och upp på den sägenomspunna klippan Lorelei. Här njuter vi av utsikten över Rhen innan vi åker ner igen för att stiga ombord på en flodbåt. Färden är vacker – denna del av Rhen slingrar sig fram mellan vinfält och i området finns gott om medeltida borgar. Kan det bli mer romantiskt? På kvällen äter vi middag på hotellet.

Dag 5, torsdag 30 augusti, Deutsches Eck och Köln till Bremen
Nu åker vi norrut och kommer till Koblenz, där vi stannar för att gå ut på Deutsches Eck, där Rhen och Mosel rinner samman. Nästa stopp är i storstaden Köln, där vi bl a får se den enorma Domen. På eftermiddagen kör vi vidare och kommer till Bremen där vi checkar in på centrala Radisson Blue Hotel och äter middag. För alla som vill tar vi en kvällspromenad och tittar på sevärdheterna i centrum.

Dag 6, fredag 31 augusti, via Lübeck och mer vin kommer vi hem
Vi lämnar Hansastaden Bremen och passerar Hamburg innan vi stannar för lunchpaus i kulturminnesmärkta Lübeck. På eftermiddagen gör vi ett stopp för möjlighet till inköp vid någon av gränsbutikerna. Färjan tar oss från Puttgarden till Rödby och efter färden genom Danmark åker vi via Öresundsbron tillbaka till Sverige. Många glada minnen rikare är vi åter i Ängelholm ca kl 20.30 (och därefter övriga orter).

Pris: 6 880 kr
I priset ingår: bussresa, reseledare, resmoms, vägskatter, bro- och färjeavgifter,
5 övernattningar i dubbelrum med frukost, middag dag 1-5 (ex dryck).
Utflykter och guidningar enligt program.
Om du behöver enkelrum betalar du 990 kr extra.
Program och priser kan komma att justeras vid valutaförändringar eller händelser utanför vår kontroll.

Välkomna!
Resegruppen för Södra Bjäre SPF, Båstad Bjäre SPF, Halmstad Hem & Samhälle
Arrangör: Åsa & Anders Öman, VisioNi