Albert visar Ad-blue katalysatorn.

Vår buss: bekväm – säker – miljövänlig

Vi är stolta över vår buss, en Mercedes Benz Tourismo, som vi köpte ny. För oss är bussen både arbetsplats och vardagsrum. Vi hoppas att du kommer att trivas i den. Välkommen!

I tider av effektivitet och flexibilitet satsar många på kombibussar som kan användas till många olika uppdrag (som turistresor, skolbuss och viss linjetrafik). Det gör inte vi. Vi sysslar uteslutande med utflykter, resor och transfers där det efterfrågas hög komfort. Vår buss är därför en renodlad turistbuss med mjuka säten, mattor på hela golvet, avancerad anläggning för ljud & bild och alltid laddad kaffebryggare samt välfylld kyl. Eftersom vi bara har en buss vet du som gäst/beställare vilken buss du kommer att få åka i.

Säkerhet är viktigt och i vår buss har alla platser tre-punktsbälte. Chauffören blåser i alkolås före varje start. Bussen är utrustad med antisladdsystem, låsningsfria bromsar och diverse teknik, till exempel automatisk inbromsning om bussen ”skenar” och går fortare än 104 km/h. För att förhindra bussbrand finns ett automatiskt släckningssystem med sprinklers i motorrummet (8 st). Precis som på en personbil byter vi mellan vinter och sommardäck.

Det är miljövänligt att åka tillsammans! Vår buss drar i snitt 2,7 liter diesel per mil. Om vi är 50 personer i bussen blir det 0,054 liter, eller ungefär 1/2 dl per person och mil. Motorn har miljöklassning euro-5. Bland annat sprutas en ammoniaklösning (ad-blue) in i katalysatorn för att ytterligare rena avgaserna. Detta gör att bussen är godkänd för de miljözoner som finns, både i Sverige och Europa. Så långt det är möjligt använder vi miljövänliga rengöringsmedel och källsorterar sopor, både hemma och på resor.